Best Story

15 April 2010

Cucu Artis 60-an A. Halim Dipukul Separuh Mati...

A.Halim sedang memerhatikan cucunya
yang dirawat dihospital...Gambar dari Berita Harian...


As-Salam...

Adui...10 orang pukul seorang tak jantanlah macam nie bro. Lepas tue siap belasah pakai senjata lagi tue. Apakah jadahnya semua nie! Nie pondan punya staillah bro. Kejadian nie telah berlaku kat Pasir Gudang. Kalau betul-betul barang kat sebalik spender ko tue batang, kasi tengok ko punya jantan. Buang senjata kat tangan tue kemudian kita masuk gelanggang, satu lawan satu. Baru tengok siapa jatuh tersungkur menyembah bumi...!!


Arm geram sangatlah pabila membaca berita nie. Kesian kat mangsa, yang kena belasah oleh 10 orang lelaki yang tak layak dipanggil jantanlah bagi Arm. Ceritanya begini, pada hari selasa yang lalu, sedang mangsa yang juga cucu kepada penyayi 60-an A. Halim yang popular dengan lagu 'Kisah dan Tauladan', ini sedang selesai minum di sebuah gerai pada jam 2.00 pagi bersama rakannya. Tiba-tiba datang sekumpulan mat rempit ke arahnya dan terus membelasahnya tanpa belas kasihan...


Dia tak dapat melawan kerana mereka ramai, lepas tue mat rempit nie pakai benda lagi tue macam cota, kayu, helmet dan besi pengunci motor. Selepas mangsa dah dibelasah kat situ, mat rempit nie masih tak puas hati. Kemudian, dorang paksa lagi mangsa ikut dorang naik motor pergi kat Flet Balau. Kira-kira 2 kilometer dari situlah. Sampai di sana dia dibelasah lagi, sehingga kepala koyak dan berdarah. Selain dibelasah beramai-ramai dia juga dilanggar menggunakan motor oleh mat rempit durjana nie...


Mimpi ngeri mangsa, hanya berakhir apabila dia diselamatkan oleh 3 orang rakannya yang kebetulan tinggal kat flet nie. Dan apa yang menyedihkan lagi dan membuat hati bikin panas, apabila mat rempit nie dipercayai tersalah membelasah orang. Maksudnya mangsa bukanlah sasaran sepatutnya dibelasah. Adakah patut, dah belasah orang separuh mati lepas tue boleh cakap salah pukul orang pulak...


Arm, harap pihak polis dapatlah memberkas semua mat rempit pondan nie agar dapat diberikan sedikit pengajaran kepada mereka nie. Lepas tue kalau dah dapat tangkap, kasi rasa pulak dorang macam mana kena belasah beramai-ramai, lepas tue baru sumbat dalam penjara. Setuju tak korang?

11 ulasan:

  1. Wslm.
    Astagfirullah....Anyway akak setuju sangat. Krg ajar lah mat rempit nih semua... Perangai macam bangsat! Dulu ada kes sorang mamat Chinese kena belasah mcm ni jugak hanya sebab dia nak tlg salah sorang mat rempit yg jatuh motor masa race. Padahal si rempit terbabas bukan Chinese nih langgar tapi kengkwn dia silap sangka... Mat rempit nih semua mmg patut masuk jel. Penjenayah!

    BalasPadam
  2. ari tuh dah ad kes yg salah pukul gini.. sampai mati kot makhluk Allah tuh.. menyampah sgt2x!

    BalasPadam
  3. sebab tu sekarang kalu dalam kete patut ada alat perlindungan drp penjenayah jalanan macam diorang. jiran aku memang dalam kete selalu ada parang bawah seat dia. senang kalu kena ancam.

    BalasPadam
  4. eeeee geramnya dengar, tak pasal-pasal je, yang tak bersalah kena pukul.

    BalasPadam
  5. memang setuju sangat..kurang ajar giler mat rempit ni...mmmm kesiannya kt mangsa...

    BalasPadam
  6. to Finaz: Mat rempit nie nak mintak perhatian jer nie...dorang makin besar kepala klu ramai...

    BalasPadam
  7. to ParkAir : mmg betul..tp hanya guna jika betul2 ada kecemasan saja...

    BalasPadam
  8. to ekyn : Klu dah dpt tangkap Arm panggil ekyn belasah dorg ah..hehehe

    BalasPadam
  9. to farenova : Dorg nie berani ramai jer nie...klu dah tggal sorang2..telur tue sembunyi kat dlm tue...

    BalasPadam
  10. Negara kita Malaysia ada undang2.. apa2 pemasaalahan lapurkan pada pehak yg berwajib utk tgdakan penyelesaiannya... jangan ambil tgdakan sendiri... masaalah tak akan selesai... kita orang melayu beragama islam... agama islam menegah kita dpd mermusuh musuhan... islam mengajurkan penganutnya salin bermaaf maafan... hidup dgn harmoni... jangan sesekali mengikut budaya songsang... insaflah... Igatlah kata2 SINIH DATOK HANTUAH... TAK AKAN HILANG MELAYU DI DUNIA (SIKAP HASAD DENGKI/BURUK SANGKA/BERDENDAM)... SIKAP INILAH MELAKA HILANG SULTAN.

    BalasPadam
  11. Ramah Mohd Yusof26 Oktober 2014 5:58 PTG

    Memang kurang asam......elok tu...kalau dapt tangkap...diasam2kan diorang bagi secukup rasa....x berhati perut langsung..

    BalasPadam

Apa Komen Anda..?? Komen anda sangat dihargai demi memberi gua semangat untuk terus berblog..