Best Story

26 April 2010

Polis Jadi Pekak Akibat Radio Polis Yang Kuat...

Gambar perhiasan

Salam dari Arm...


Hari nie Arm nak story sikit kisah yang berlaku kat polis Britain. Apa yang telah terjadi kepada mereka sehingga Arm tertarik nak kasi tau korang nie. Ha, boleh dikatakan ramai anggota polis kat Britain telah mengalami kecederaan pendengaran akibat bunyi yang kuat radio polis...


Bagaimana kejadian nie terjadi? Kajian yang telah dijalankan oleh satu majalah, mengatakan hampir 613 anggota polis kat seluruh Britain telah mengalami kecederaan pendengaran. Mereka cedera bukan akibat bertempur dengan penjenayah, tetapi cedera akibat radio polis mereka sendiri....


Agaknya radio polis tue dah memang di set untuk berbunyi dengan kuat agar anggota polis kat sana tak tidur semasa menjalankan tugas. Hehehe, tetapi akhirnya ramai pula anggotanya yang cedera kat telingakan....Harap-harap radio polis Malaysia nie tak macam kat Britain nie, kalau tak pasti ramailah polis Malaysia yang pekak...Macam-macam jer....




14 ulasan:

  1. ya. harap harap benda ni tak jadi di malaysia yang memang sangat sangat perlukan polis dengan kes jenayah yang makin ramai tumbuhnya. pfftssh. heehee.

    BalasPadam
  2. pakai head phone lagi pokak telingo den!

    BalasPadam
  3. tak memasal pekak.
    tu lah, terlebih maju sgt. sampai pokak abesh sume owg,
    :)

    BalasPadam
  4. memang tak patut jadik polis la.. huhu

    BalasPadam
  5. To Athirah Ibrahim : muda2han lah kan...klu polis Malaysia dah pekak cam na lg nak tangkap penjenayah..hehehe

    BalasPadam
  6. To mrs.lovesick : Terlalu canggih kot radio polis tue..Betul kecanggihan tue tak dikaji kot kesan sampingan kpd anggota polis kat sana tue..

    BalasPadam
  7. to sI tEDI : tak payahlah pakai klu cam tue Tedi...tak pasal2 pekak pula ko nnti...hahaha

    BalasPadam
  8. bahaya ooo penangan radio ni.. mcm hp la.. sayer tak mau pekak lagi..=)

    BalasPadam
  9. Ouh.. Hebat betui.. Sayangilah telinga kita.. Huhu..

    BalasPadam
  10. 15 tahun pandai bawak kereta.terernya. saya sampai sekarang basikal pun tak pernah ada, haha.



    saya follow awak
    http://akugadisgila.blogspot.com/2010/04/surat-untuk-tuhan.html

    BalasPadam
  11. harap siasatan dpt dijalankan secara ADIL tanpa isu berat berat sebelah..Al-Fatihah utk arwah..

    p/s : Dapatkan buku ilmiah & motivasi secara online.Antara penulis buku yang terlibat adalah Dato' Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah,Haji Zahazan Mohamed,Dato' Ustz Siti Nor Bahyah bte Mahamood,Dato' Hj Ismail Kamus & Dr Irfan Khairi.
    Untuk senarai penuh produk,sila layari :-

    http://www.stormreaders.net/mNasir

    Daripada Sa'ad Bin Abu Waqqas r.a,Nabi s.a.w bersabda :
    "Kelebihan ilmu itu aku lebih sukai daripada kelebihan ibadat.Kebaikan dalam agama kamu adalah warak"
    Riwayat Al-Hakim

    BalasPadam

Apa Komen Anda..?? Komen anda sangat dihargai demi memberi gua semangat untuk terus berblog..