Best Story

20 Mei 2010

Lelaki Warga Malaysia Pakai Tuala Wanita Seludup Dadah??

Salam buat semua....


Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya akan jatuh mencium tanah juga. Begitulah ungkapan yang mungkin sesuai buat lelaki warga negara kita nie. Bikin malu negara kita saja apabila dia dicekup oleh pihak berkuasa Indonesia semasa cuba menyeludup dadah ke sana...


Memang macam-macam jer teknik penyeludup dadah nie. Mereka tak pernah kering idea dalam usaha mereka untuk cuba menyeludup dadah nie. Kadang-kadang Arm pun rasa macam pelik jugak dengan dorang nie. Memanglah otak penjenayah dengan otak orang baik macam Arm nie mana sama dengan dorang kan...


Apa yang kreatifnya lelaki nie adalah dia tidak sama sekali segan dan silu, memakai tuala wanita kat celah kelangkangnya, dan kat tuala wanita tue pula dia lekat sebungkus dadah jenis syabu yang seberat 480 gram. Jenama apa pula tuala wanita tue, Arm sendiri pun tak pastilah..hehehe


Pihak berkuasa kat sana nampak macam semacam jer lelaki nie berjalan semasa kat lapangan terbang Jakarta. Jadi dorang pun buatlah pemeriksaan x-ray, dan mendapati ada sesuatu benda yang mencurigakan kat celah kelengkang kaki lelaki nie. Apabila diperiksa rupa-rupanya dadah...


Lelaki nie juga dah lama jadi perhatian pihak berkuasa kat sana, dan dipercayai dia telah berjaya menyeludup dadah sebanyak 4 kali tetapi berjaya lolos. Tetapi kali nie, nasibnya tak baik dan dia berjaya ditangkap. Buat malu negara kita jer nie, macam dah tak ada kerja yang elok kat Malaysia nie sampai nak seludup-seludup dadah tue...




 

11 ulasan:

  1. banyak idea tapi budus...kan tuala wanita tu boleh dikesan..lainlah kalau dia tu perempuan,xada lah mencurigakan..apolah

    BalasPadam
  2. org yg dpt dadah die tuh selalu kene kangkang la gamaknya..

    HAHAHA

    BalasPadam
  3. macam2 cara untuk bawak masuk benda haram tu

    BalasPadam
  4. masuk dalam anu pun banyak...

    BalasPadam
  5. To rossoneri : Mmg, idea nie mmg budus pun, tuelah polis boleh kesan. Tetapi bgus lah dpt kesan, klu tak ramai lg akan binasa oleh dadah tue..

    BalasPadam
  6. To TUKANG KATA :Macam dah jadi nasi kangkang dah..hehehe

    BalasPadam
  7. tapi ni dadah kangkang..sure amek barang dengan orang sme je...tak leh amek barang n orang len...

    BalasPadam
  8. huhuhuhu
    pe la ke B***Han sgt laki 2..
    mmg memalukn sungguh..
    jln pelik smcm..mmg r...xpnh pkai dr kecik...
    ngee~~~

    BalasPadam

Apa Komen Anda..?? Komen anda sangat dihargai demi memberi gua semangat untuk terus berblog..