Best Story

21 September 2010

Lelaki Campak Basikal Ke Arah Peragut!!! (Cayalah..)



Salam buat semua...

Jenayah ragut di Malaysia nie boleh dikatakan agak menakutkan semua rakyat negara kita. Ramai yang telah menjadi mangsa tanpa mengenal usia tua atau pun muda, lelaki mahu pun wanita. Apa yang lebih menyedihkan Arm, ada mangsa ragut yang telah menjadi cacat dan yang paling dahsyat adalah maut akibat jenayah ragut ini...

Malam nie Arm nak post kan sebuah rakaman dari negara China yang boleh dikatakan agak menarik juga berkaitan hal seorang lelaki yang telah  berjaya menggagalkan cubaan 2 orang peragut yang ingin melarikan diri selepas meragut seorang wanita...

Apa yang menariknya lagi, selepas lelaki tue telah mencampakkan basikalnya ke arah peragut terbabit, dia berjalan ke arah kedua-dua peragut terbabit dengan selambanya dengan niat untuk mengambil dompet yang telah diragut itu...

Malangnya lelaki tue berpatah balik dan melarikan diri apabila kedua-dua peragut itu bangun dan mengejarnya. Mujurlah aksi itu dilihat oleh beberapa pengawal keselamatan sebuah bangunan yang kemudiannya menangkap peragut tersebut sebelum polis tiba...

Itulah dia, semangat seperti inilah yang kita mahukan ada pada rakyat Malaysia agar jenayah ragut akan dapat dibanteras dan seterusnya menjadikan negara kita ini bebas peragut...

19 ulasan:

  1. memang berani dan cool laki it!

    BalasPadam
  2. pergh.. memang otai..
    nasib mamat tuh selamat buka langkah seribu..
    kalo x video nih mesti x abis camtuh jer..

    BalasPadam
  3. uh..bagus. mesti dia geram sgt dengn peragut tu

    BalasPadam
  4. salam arm~

    hehehe... skang nie rsa mcm dah xselamat aje... :)
    mcm2 kes dah.. kot ragut aje msih boleh tahan walaupun rasa mcm nak sepak terajang aje peragut2 tu... :p

    BalasPadam
  5. To kyo_9 : Klu lelaki tue tak lari..bahaya jgk, sbb mgkin peragut tue pakai pisau..tue yg dia ambil langkah seribu tue..

    BalasPadam
  6. Anip™ :Memang berani jgklah...satu pujian patut diberikan pada lelaki terbabit..

    BalasPadam
  7. To ~LP Lum~ :Kalau dapat tangkap peragut, baik bagi hukuman buat ragut rumput kat padang bola..Biar dorang rasa sikit ...

    BalasPadam
  8. stedy la...releks je die tgu peragot tu...

    BalasPadam
  9. wa.....nak buat cm nie gak la..cm best jer..hahahah.._______sh@ring is s3xy_

    BalasPadam
  10. hebat! kalau kita la. adakah kita membalingnya..? atau tngaga.. sama2 mjerit tolong tolong! keke.
    kekadang di luar pikiran utk membaling bsikal.

    tp itu satu idea yg bagus!!

    BalasPadam
  11. To Ir-Shah : Klu nak buat mcm nie kena selalu bwa basikal jer selalu..hehe..

    BalasPadam
  12. To Nik Nurehan :Klu Arm yang mana sempat kita capai jer...contohnya batu-bata kat jalan tue pun boleh guna jgk tue...

    BalasPadam
  13. giler padan muka peragut tuh.hakhak

    BalasPadam
  14. fulaamak! dasyat..hebat n bagus..kalau ada parang di tangan..lemparkan saja ke arah peragut..rasakan!

    haha

    BalasPadam
  15. Terbaik...tindakkan yang harus dipuji...huhu..
    hambik ko.. :D

    BalasPadam
  16. ish..sakit ati aa...diorang ni kalau dapat mou di sayat kulit sikit siki baru tau sakit kot...

    BalasPadam

Apa Komen Anda..?? Komen anda sangat dihargai demi memberi gua semangat untuk terus berblog..