Best Story

9 Mei 2010

1 Kg = RM 1 Juta Harga Cicak Gergasi Sabah !!

Selamat pagi semua...

Besar jugak cicak nie, macam buaya pulak...


Nampaknya mata Arm nie belum rasa mengantuk lagi, mungkin kerana terlebih tidur di siang hari tadi. Jadi untuk menunggu mata nie mengatuk, Arm nak kongsi cerita cicak kat Sabah nie...


Peh, kalau dapat cicak nie, memang jadi jutawanlah. Apa tidaknya, harga cicak nie jer sekilo Rm 1 juta. Tak payah nak kerja lagi (angan2 kejap). Tetapi itulah nasib seorang pemuda dari Tawau, Sabah (tempat lahir Arm nie)... 


Gara-gara minatnya mencari cicak gergasi nie, dia pergi kat Kalabakan yang mana sempadan Kalimantan, Indonesia untuk mencari cicak gergasi nie. Berat cicak yang ditemui pemuda nie adalah seberat 64 kg!!!korang kiralah sendiri berapa yg dia peroleh...


Cicak nie besarnya macam buaya jugak, tetapi pergerakannya agak lembab dan tak merbahaya, kerana mempunyai fizikal terlalu besar. Arm harap jangan pula lepas nie korang pergi tangkap cicak yang kat rumah tue, bikin penat jer tangkap cicak tue...


p/s : Nak balik Tawaulah, cari cicak gergasi nie..hahaha..

16 ulasan:

  1. agaknye la kan cicak ni makan orang tak?

    BalasPadam
  2. cicak pon boleh jadi mahal klu 'rare'

    BalasPadam
  3. fuiyohhhhhhhhhhh!!!mahalnye!
    tapi menggelikan..euw

    BalasPadam
  4. To joegrimjow : betul tue Joe..

    BalasPadam
  5. To miss hav0c : Cicak nie tak makan org kot..cicak nie makan hati ayam jer..

    BalasPadam
  6. To aisyah bet ^^ : Geli2 pun tapi klu dpt jutawan aisyah tau..hehehe

    BalasPadam
  7. camni aku pun nak cari cicak la.. heheh.. cicak-man..

    BalasPadam
  8. hai..dh singgah blog.
    this may me and my family akan fly g sabah
    wow, dhsyat la cicak ni. Em, maybe yg ni cicak spesis dinosour kot:P
    sbb dlu klu xslh sy penah tbace...
    saiz manusie & haiwan pd zaman dlu besar,
    Tapi sekarang ni, manusie smkin kecik. Dinosour yg besar tu pun jadi kecik mcm cicak=)
    hihi..peace

    BalasPadam
  9. To Azman Roslan : cicak man buang karan jer tangkap...hehehe

    BalasPadam
  10. To ytaze92 : Owh..buat apa ke sabah??jgn lupa daki gunung Kinabalu eh..ada kemungkinan gak...huhuhu

    BalasPadam
  11. habislah cicak spesis pupus ..... oleh kerakusan manusia. biarlah dia hidup jagan di gangu

    BalasPadam
  12. Inilah cecupox = cicak kena chicken pox. Huahuahuahuahuauhuahuahau...

    BalasPadam
  13. wa ada 4ekor takek jenis gergasi ni..tpi berat hanya 300gram ke atas la..wa ingat nk jual la sesiapa berminat call derect 0179433884

    BalasPadam
  14. kalau tekek/cicak besar kurang dr 200grm laku tak yaaa?

    BalasPadam
  15. Membeli cicak tokek dan barang antik dengan harga bersaing. silahkan lihat di blog kami Http://beli-tokek-dan-antik.blogspot.com untuk informasi lebih lanjut.

    BalasPadam
  16. wan muhamad syumusul anuar9 Oktober 2010 3:09 PG

    mahal betollah harga ni spe nak aku adew sekor 300gram kalau nak aku nk jual 51ribu no 0148197316

    BalasPadam

Apa Komen Anda..?? Komen anda sangat dihargai demi memberi gua semangat untuk terus berblog..