Best Story

9 Mei 2010

Penemuan Cicak Gergasi Bohong Semata...??

Salam dari Arm...

 
Awal pagi semalam Arm ada menulis entry berkaitan penemuan cicak gergasi nie oleh seorang pemuda dari Tawau, sabah kat sempadan Kalimantan, Indonesia. Tetapi penemuan itu sangat Arm ragui, dan juga ramai penduduk Tawau sendiri tak mempercayai berita nie...


Kalau kat Tawau cicak nie kita orang panggil 'Tokek'. Memang ramailah jugak warga Tawau yang mencari cicak nie kerana harganya yang lumayan. Cicak nie dipercayai boleh dibuat sebagai penawar penyakit HIV/Aids, tue pasal lah cicak nie mahal kot...


Seorang pakar hidupan liar turut meragui penemuan cicak gergasi nie, mana mungkin cicak nie boleh mencapai berat 64 kg. Ini pernyataan beliau terhadap penemuan cicak gergasi nie...

"Selalunya spesies ini cuma sepanjang 17.6 sentimeter dan lebar badan cuma sebesar 3 sentimeter. Rupanya sama seperti Gecko tapi memang mustahil malah tidak tergolong langsung dalam keluarga biawak," katanya ketika dihubungi untuk mengulas laporan muka depan Kosmo! semalam mengenai penemuan cicak gergasi di Sabah.
Malah beliau membuat andaian terdapat kemungkinan gambar tersebut tidak asli dan telah diubahsuai supaya menjadi lebih besar.
"Jika benar ia mungkin adalah spesies yang aneh tetapi pada saya ada sesuatu yang tidak kena dan tidak betul di sini," ujar beliau.
 (Arm petik dari Akhbar Kosmo) 

  
Inilah 'Tokek' tue... Kecik jer..
 

Jadi Arm rasa pun memang penemuan ini amat meragui dan seperti ada penipuan di situ. Sekarang teknologi dah moden, senang jer nak edit-edit gambar nie pun. Apa-apa pun selamat berhujung minggu Arm ucapkan...


39 ulasan:

  1. erm..gambar yang first 2 besor gilerr.. xcaye ah.. bgs jual cicak kubeng.. ahaks

    BalasPadam
  2. kene edit kot.
    huhuhuhu ...
    tgok pic kaki mamat tu
    selamba badak je beliau


    kucen tu pun tunjuk wajah "ada aku kesah"

    keh3x


    >>___<<

    BalasPadam
  3. haha... skali tgk yg atas tu mcm bntl busuk bntuk cicAk plak. hikhik~
    :p

    BalasPadam
  4. aah laa.. besar sgt tu.. tuan yg duk atas kusi rilek je.. cam xtakut je ngn giant lizard tu kn.. hohohoh

    BalasPadam
  5. tak caya. photoshop cs3 nih!
    tapi kan.. cicak tu cam comel cangat la
    hahaha

    BalasPadam
  6. betul ke cicak besar tu.cam tak caya je.buat bantak busuk ni best.kwang kwang

    BalasPadam
  7. Seramnye...kepala cicak lebih besar dari helmet...T__T

    BalasPadam
  8. To Amir Izzat : Haha..betul2 bgus jual cicak kubeng!!

    BalasPadam
  9. To Frodo Baggins : mmg mcm kena edit lah gambar pertama tue...len mcm jer gambar tue kan..

    BalasPadam
  10. To Miss Izah Mohamed : Tue lah pasal..dia mcm buat rilek jer kan..mcm tak ada apa2 dpn dier..

    BalasPadam
  11. To rahMAT chiCO : hehehe..mcm comel pulak dah..mcm2 jer..

    BalasPadam
  12. kak ina mail : Hahaha..adoi, kak nak buat bantal peluk pulak dah..jgn kak, nnti dia gigit akak tue..

    BalasPadam
  13. To Syafi'ie Spuan : seramkan..sekali cicak tue ngap, kita tggal ngep...hehehe

    BalasPadam
  14. macam org pakai sarung maskot cicak tuh =P

    BalasPadam
  15. gambar yang atas tu macam bantal peluk dah

    BalasPadam
  16. biar betul cicak beso tu.. ceh! cam tipu je..

    BalasPadam
  17. haha betul,pic 1st tu mcm bantal peluk dah hehe

    BalasPadam
  18. huk aloh...kalo betol besar tu, telan aku pun boleh

    BalasPadam
  19. biar betul cicak tu besar camtu? boleh buat lauk untuk setahun tuh.. ^___^

    BalasPadam
  20. gelinya tengok cicak 2~~!! hiiiii....

    BalasPadam
  21. ni mesti member cicakman. sebab tu besar gila.

    BalasPadam
  22. loshh, act pix neyh ta betoll , cicak tu act duk atas meja , owam tuh duk belakang , alahh , buley cgt nk buat pix cmnii~

    BalasPadam
  23. ngeeee geli besau beno....

    BalasPadam
  24. tipu jer nie...mana ada cicak secomel itu?? hahaha

    BalasPadam
  25. To syazaazleen :Betul, cicak tue duduk atas meja sebenarnya..tapi hasil kena edit jdlah mcm tue..hehe..menipu jer dorg tue...

    BalasPadam
  26. salam... cicak dah macam biawak :P

    BalasPadam
  27. cicak besar tu sengeh semacam je...haha

    BalasPadam
  28. err..geli lak tengok 'cicak gergasi' tuh,lalala~

    BalasPadam
  29. hahahaa.. cam kelakar je nengok cicak tu.. besar cam buaya siot.. btw, kat tempat aku ni pun sibuk org nk cari cicak besar (diorg panggil cicak hutan) sbb ada yg nak beli dgn harga yg mahal. huhu..

    BalasPadam
  30. hahaha rupe cicik tu takde emosi jer....jari terlipat pun dia selamber rilek..lepas ni aku nak cari lipas gergasi plak lah sbb nak jadi jutawan jgk :)

    BalasPadam
  31. Kenapa pihak media senang diperbodohkan,tak siasat duluke,atau nak bagi laku surat khabar dia,kalau macamni, kita kena tipulah...tak boleh caya isi surat khabar nih

    BalasPadam
  32. aq rsa ccak nie ats table n than kbtulan bdak tuu ade kt blakg.tgk distnc kaki bdk tu dgn ccak tokek,u all akn dpt jwpn ..

    BalasPadam
  33. aq rsa ccak ni kt ats table n than kbtulan budak tuu ade kt blakg,so tuu psl laa ccak tuu nmpk besauuuuuu ....cba tgk distnc kki bdk tuu dgn ccak tokek????????? u all will got the answer..

    BalasPadam
  34. aku rasa cicak tu xbetolla..aku pernah nampak cicak mainan mcm tu kat tesco..xcaya pegi beli ltak bnyak2 kat dpn edit guna cs3 waekekeke

    BalasPadam
  35. besar giler... agak2 die nie species cicak ke species biawak komodo? dah la mamat tu kering je.. cam na die leh dukung cicak tu bawak balik rumah? tanpa dibaham oleh cicak tersebut? hahaha

    BalasPadam
  36. gara-gara artikel tu ada family aku pelihara tokek ni kat dalam rumah,macam dah jadi penghuni..

    BalasPadam
  37. takda bukti lagi darah cicak tokek blh buat ubat aids. buat sup best kot..

    BalasPadam
  38. Cicak tu mmg ade..aku sendiri tgk dpan mata..panjang die..lebih kurang ujung jari smpi ujung siku..

    BalasPadam

Apa Komen Anda..?? Komen anda sangat dihargai demi memberi gua semangat untuk terus berblog..