Best Story

10 Mei 2010

Gara-Gara Rokok Sebatang...Abang Parah DiTikam...

Selamat pagi dari Arm yer...


Dilarang merokok kat blog nie...

Dahsyat sungguh kejadian nie, apa tidaknya hanya kerana meminta sebatang rokok kat adiknya, dirinya parah ditikam dengan parang kelmarin. Adui, apalah dorang nie pasal rokok pun nak bertikam-tikam. Tak pasal sorang dah masuk hospital dan sorang lagi masuk lokap...


Yang lebih menyedihkan lagi, kejadian nie melibatkan hubungan adik-beradik pulak tue. Kejadian nie terjadi apabila mangsa yang baru pulang dari Pekan Bukit Gambir, meminta rokok kat adiknya. Selepas tue adiknya adiknya bangun ingatkan nak ambil rokok, rupa-rupanya dia mengambil sebilah parang pulak...


Lepas tue dia terus menikam abangnya tanpa belas kasihan. Selepas tue dia cuba lagi menyerang abangnya yang cedera tue, tetapi nasib baiklah bapa mereka yang ada masa tue sempat menepis parang yang dipegang anaknya itu. Suspek juga mengugut akan mencederakan mak dan bapanya jika menghalang dia...


 Darah berhamburan dilantai rumah (Metro)

Selepas tue suspek yang menikam tue duduk kat kerusi sambil memegang parang. Nasib baik mak mereka bertindak pantas meminta bantuan orang kampung dan polis. Suspek kini ditahan reman oleh polis, manakala abangnya berada kat hospital..


Arm simpati sangat kat nasib mak mereka, sepatutnya sempena hari ibu nie, dia meraikan kegembiraan bersama anak-anaknya. Tetapi hanya air mata kesedihan saja menemaninya. Macam-macam saja kejadian kehidupan nie. Apa-apa pun Arm ucapkan kepada ibu bapa mangsa nie agar tabah menghadapi dugaan Allah SWT ini...



31 ulasan:

  1. ada masalah mental kot? sampai sanggup tikam2 nih.

    BalasPadam
  2. budak tu tgh berangan main parang2 kot

    BalasPadam
  3. salam..
    memang semakin
    pelik dunia hari ni

    BalasPadam
  4. mybe diorg mmg de mslh adk-brdik kot..
    jauhilah rokok..rokok pembunuh..
    bukan kerana asap tapi kerana parang..

    BalasPadam
  5. To ParkAir : Tak pasti jgk..tapi mengikut kata ibu bapa mereka, kedua-dua adik beradik mmg rapat..p kerja pun sama2...

    BalasPadam
  6. To meorazor : Terlampau lah berangan smpai sggup tikam abag kandung sndiri..gila eh..

    BalasPadam
  7. To rafiqa :Betul2..bkn saja x baik utk kesihatan..tapi ini pun bahaya rokok gak nie..

    BalasPadam
  8. To nourul :Mmg adik dia nie sejak kebelakangan nie sakit..tapi tak tahulah sakit apa..selalu gak bertengkar ngan abang dia nie..mgkin ada masalah dalaman yg kita x tahu...

    BalasPadam
  9. budak2 skrgg...salah 1 faktor, pngaruh movie blebihan la ni..
    urmm

    BalasPadam
  10. Moral of the story :
    Jangan hisap rokok, barulah anda tak perlu minta rokok dari sesiapa.

    BalasPadam
  11. dunia skrg macam2 masalah, kena banyak2 berdoa kot supaya kita semua selamat..

    BalasPadam
  12. giler ke dier tuh???

    i think he has mental issue

    tat's why ader ape ape...settle je..jgn simpan..nanti letup susah...

    BalasPadam
  13. dh singgah =)
    siap jadik follower lg.
    meh la singgah blo jua =)

    BalasPadam
  14. TO fika79 :Betul tue Fika, klu kta selalu ingat dan minta perlindungan Allah SWT, pasti akan dilindungi Allah SWT...

    BalasPadam
  15. To J : Memang suspek nie sedang sakit, tapi tak pasti sakit apa lagi...

    BalasPadam
  16. stupid act from a stupid guy
    gyahahah~

    BalasPadam
  17. To ijat_asni : TQ follow Arm, tak tau mcm mana nak bls jasa

    BalasPadam
  18. kesihan c abang ni kan..tak patut adik tu..mungkin ada masalah mental adik ni..

    BalasPadam
  19. kemanakah hilangnya kasih sayang?

    BalasPadam
  20. terbukti dah, rokok membunuh.huhu..

    BalasPadam
  21. ish3..
    apa nk jadi manusia ni

    BalasPadam
  22. To sI tEDI : Entahlah Tedi, rasa kasih sayang dah menghilang ...

    BalasPadam
  23. To Anak Perak : Betu2..kpd perokok tegar, berhentilah kmu merokok...hehehe

    BalasPadam
  24. ramai dh kesian yg sakit mental ni.. tapi dorang tahu..

    BalasPadam
  25. apa motif tetiba hangin ni.?
    ada extra info.?

    BalasPadam
  26. uish,takutnya,kenapa sampai macam tuh

    BalasPadam
  27. nauzubillah.... rokoknye pasal...isk isk isk

    BalasPadam
  28. jauhi rokok ..

    BalasPadam

Apa Komen Anda..?? Komen anda sangat dihargai demi memberi gua semangat untuk terus berblog..