Best Story

29 Mei 2010

Pelajar Miliki PHD Pembunuh Bersiri...

Salam buat semua...


Sebenarnya ketinggian akademik yang dimiliki oleh seseorang individu itu belum  pasti lagi boleh menjamin keperibadian yang baik. Mungkin orang yang mempunyai pendidikan yang rendah itu adalah mempunyai tahap peribadi yang lebih elok walaupun pendidikannya tidak setinggi mana...


Itulah yang terjadi kepada seorang lelaki di London. Biar pun dia mempunyai PHD dalam bidang falsafah, tetapi dia masih lagi tidak dapat berfikiran dengan waras. Mungkin fikirannya menjadi rosak akibat terlalu banyak belajar. Bukan pula maksud Arm semua orang yang kuat belajar tue seperti dia yer. Jangan salah faham...

Lelaki nie telah melakukan 3 pembunuhan bersiri terhadap 3 pelacur kat sana. Salah seorang daripada mangsa nie dibunuh dengan sangat kejam sekali menggunakan busur panah dan kemudian mayatnya dipotong-potong sebelum dibuang kat dalam sungai untuk menjadi santapan ikan sungai...


Arm rasa dia telah terpengaruh dengan kajiannya terhadap pembunuh bersiri. Selama nie dia dipercayai telah membuat kajian tentang seorang pembunuh bersiri yang terkenal iaitu 'Jack The Ripper'. 

Sedikit info tentang 'Jack The Ripper' :
  • Pembunuh bersiri yang terkenal pada abad 19.
  • Sangat Mahir menggunakan pisau.  
  • Sasarannya hanya wanita pelacur. 
  • Menyerang mangsanya pada waktu malam.
  • kelaran-kelaran ditubuh mangsanya sangat rapi yang hanya dapat dilakukan menggunakan alat-alat pembedahan kedoktoran.
  • Dipercayai seorang doktor @ mempunyai latar belakang pendidikan kedoktoran.
  • Gagal dikesan sehingga kini.
 
Tak mungkin sama sekali lelaki ini adalah 'Jack The Ripper'. Mungkin Jack The Ripper pun dah mati. Lelaki nie sekarang telah didakwa di mahkamah dan bakal menerima hukuman akibat perbuatannya. Walaupun dia hanya membunuh pelacur, itu adalah tetap salah kerana mereka juga manusia. Sepatutnya mereka dibimbing dan diberi kesedaran agar kembali ke pangkal jalan, bukan pula terus dibunuh seperti binatang...
 

19 ulasan:

  1. wow.... agak bahaya di situ...
    dah lama ke dia buat kerja tu?

    BalasPadam
  2. salam~

    huhuhu... seb baik kat msia nie xde laie dgr citer mcm tu.. kalo tak, tah ar.. mungkin memula dia aim pelacur aje.. mana tau dah lelama semua wanita akan menjadi mangsanya..

    BalasPadam
  3. kat Malaysia pun dah bnyk Jack the Ripper ni
    tp yg xde PHD..
    huhu~

    BalasPadam
  4. mak oiii
    tade keja lain agaknye
    gangguan emosi kot
    bila otak letak kat lutut......

    BalasPadam
  5. To RD_PN :Mmg bahaya buat pelacur...dah setahun gak klu tak salah dia jadi pembunuh nie...

    BalasPadam
  6. To honey amour :memang menakutkan ler...

    BalasPadam
  7. To Kie-yu :Harap2 tak akan adalah kat negara kita nie...

    BalasPadam
  8. To ~LP Lum~ :Kira bgus gaklah..jd tak ramai yg mahu jdi pelacur lg..takut kena sembelih...

    BalasPadam
  9. fuh....kalau dah terlebih bijak,cam ni plak jadinya

    BalasPadam
  10. To zaradgreat :Tekanan kot kat kajian yg dilakukannya tue..Atau dia terpengaruh dgn org yg dikajinya itu..kena hati2lah...

    BalasPadam
  11. makin dkt kiamat makin byk nyawa dibunuh lek2 je mcm bnuh nyamuk

    BalasPadam
  12. Ngeri...... Bila terlampau pandai2... selalunya jd mcm ni. Melakukan sesuatu di luar pemikiran org lain.

    BalasPadam
  13. sy ada tengok mystery files di national geographic psal jack nie. act die ni ada msalah mental skit sbb tu die bnuh mangsa2 die mcm tue. dan menurut kajian, dipercayai jack ni adalah pemotong daging atau butcher sbb tu pndi nak ptong2 bhgian manusia ni. org ramai cakap die ni mmg seorang yg teliti dalm buat kerja die.

    BalasPadam
  14. betul tu! Sangat setuju! Dua jari naik!! (two thumbs up!)

    BalasPadam
  15. benda nih semua letak pada diri kan

    BalasPadam
  16. bukan latar belakang pendidikan yang menjadikan seseorang pembunuh.......tapi mungkin kerana taksub atau sejarah hitam yang terus menghantui hidup........ada juga pembunuh bersiri ini mempunyai sejarah maslah jiwa yang tidak dirawat......kalau anda masih ingat kisah pembunuhan di sebuah kg di negeri sembilan......yang mana seorang anak telah membunuh adik, datuk, nenek dan ayahnya sendiri disebabkan kononnya terdengar bisikan aneh.....di terengganu juga berlaku perkara seperti ini.....yang mana seorang ayah yang juga seorang pesakit jiwa telah menyembelih kepala anaknya.........kalau diikutkan memang kejam......tapi adakah kita sedar mereka ini sebenarnya sakit tapi tidak diubati.....yg akhirnya menjadi parah sehingga membahayakan diri dan keluarga mereka

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya stju dgn along,stip yg blku mst ada sbbnya..

      Padam

Apa Komen Anda..?? Komen anda sangat dihargai demi memberi gua semangat untuk terus berblog..