Best Story

17 Mei 2010

Suami Ajak Isteri Hisap Dadah!!!

Salam buat semua....

 Gambar dari google...

Pada hari isnin yang tak seberapa nak best nie, Arm terasa terpanggil untuk terus berkongsi cerita yang bukan kosong semata, tetapi ada iktibar tersirat yang harus kita ambil untuk dijadikan panduan di alam kehidupan yang penuh dengan panca roba ini...


Sepatutnya, tugas seorang suami di alam rumahtangga adalah untuk memimpin isteri ke arah jalan kehidupan yang benar. Bukan pula, memimpin isterinya ke jalan yang penuh kehancuran. Tetapi inilah kisah benar yang terjadi kat Jempol, apabila si suami sanggup menterjebakkan isterinya bersama-sama menagih dadah bersamanya...


Perkara ini terbongkar apabila sepasukan pegawai dan anggota AADK melakukan serbuan ke sebuah rumah kat Felda Palong. Dimana apabila ujian pengesanan dadah dijalankan kat sepasang suami isteri yang masih muda ini, kedua-dua mereka didapati positif dadah...


Mengikut kata suami isteri ini, mereka telah bersama-sama menagih dadah dan telah berpanjangan selama beberapa tahun. Apalah nak jadi nie, Arm sendiri pun menjadi kelu dan tak dapat nak berkata apa-apa lagi. Jika mereka mempunyai anak, wajarkah sikap mereka ini dijadikan contoh oleh anak mereka??...


Jika mereka mempunyai anak, pasti anak mereka pun akan mengikuti jejak langkah dan perlakuan ibu dan bapanya ini. Perkara inilah yang paling Arm takuti, kerana jika perkara seperti ini dibiarkan terus berlaku di negara kita, tak mustahil satu hari nanti, anak bangsa kita akan menjadi pengemis di negara sendiri...



25 ulasan:

  1. Inilah dikatakan bahawa dunia semakin hampir dengan kehancurannya apabila perkara haram dihalalkan.

    Entri terkini adalah Tanda-tanda kecil kiamat

    BalasPadam
  2. ini macam kes ada penyanyi rock US, lelaki tu amek dadah, gf dia pun amek dadah..pastu sama2 mati pasal dadah..

    BalasPadam
  3. pelah suami ni, x tahu malu betul r...

    BalasPadam
  4. haihh mintak dijauhkan lelaki2 durja macam tu.
    bini dia pun mangkok jugak
    tak fikir kesan jangka panjang.
    kahwin atas dasar apa entah.
    bahagia bukan atas landasan yg betul

    BalasPadam
  5. waduh! ni masalah yg perlu di bendung bersama..pasangan ini perlu diberi kesedaran..

    BalasPadam
  6. hurm..bila jadi hal macam ni siapa yang nak disalahkan?suami yang tak pandai mendidik atau isteri yang tak pandai menegur?

    BalasPadam
  7. Begitu lah jadiknya.. kalau diri sendiri tak betul.. macam mana nak memimpi orang lain..

    BalasPadam
  8. huhuhu mintak dijauhkan lah benda-benda macam ney jadi dalam hidup kita.. keluarga dan teman2 kan.. huhuhu

    BalasPadam
  9. urhhhh..apa punya suami daa..
    harap2 dijauhkan dr kita semua..huhu

    BalasPadam
  10. wah!!sgt menakutkan!saya ada banyak tulis pasal kekeluargaan di blog saya.feel free to visit my blog ok~hehe

    BalasPadam
  11. umat akhir zaman.....xhabis2...

    BalasPadam
  12. To A-Y-I-E : Ntahlah, semakin byk kemungkaran di buat di dunia nie..

    BalasPadam
  13. To rossoneri : tuelah penangan cinta sejati..hehehe..gurau jer..

    BalasPadam
  14. To pipiMuncet : Betul2, isteri dia pun ikut jgk perbuatan buruk suami dia..tak fikir pnjg langsunglah...

    BalasPadam
  15. To wanes : Nie baru satu yg terbongkar..Arm pasti, lebih byk lagi yg masih bebas kat luar sana tue..

    BalasPadam
  16. To Sendra : Sepatutnya suami yg memimpin, ttp isteri haruslah jd pemerhati dan penegur yg baik jika si suami melakukan bnda yg salah..barulah rumah tangga tue bahagia..

    BalasPadam
  17. Keluk kemudi tidak dilupa,
    Baru seimbang pelayaran kita;
    Para Guru amat berjasa,
    Bakti Guru disanjung mulia.
    ~~~@@@~~~
    Selamat Menyambut Hari Guru
    ”Guru itu bukan lagi lilin yang menyuluh sedang diri sendiri dibiar terbunuh”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

    Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

    uhhhh patutnya suami pimpin isteri kejalan benar tapi tebalik isteri pimpin suami kejalan salah....

    BalasPadam
  18. Perthhhhhhhhhhh entah kalau ada anak macam mana laaa gamaknya

    BalasPadam
  19. aperlar nak jadi dengan umat akhir zaman nih.~

    BalasPadam
  20. salam..apa nak jadi pada pasangan ni..klu ada anak..memang kesian dengan masa depan anak pasangan ni..

    BalasPadam

Apa Komen Anda..?? Komen anda sangat dihargai demi memberi gua semangat untuk terus berblog..