Best Story

10 Jun 2010

Kapal Milik Israel Dibenar Masuk Malaysia..!!!

Salam buat semua...


Kapal Zim USA milik syarikat perkapalan Israel, 
memasuki pelabuhan Klang... 

Apa juga sebenarnya yang terjadi di negara kita Malaysia nie. Arm semakin hari, semakin tidak faham dengan semua apa yang berlaku pada negara kita yang menyokong kuat pembebasan rakyat Palestin yang ditindas Israel laknatullah itu. Jika negara kita tidak mempunyai sebarang hubungan diplomatik dengan Israel, mengapa pula dengan sewenang-wenangnya kapal dagang milik Israel boleh berlabuh kat negara kita...


Ini bukanlah cerita sensasi yang Arm reka semata-mata untuk mendapat ribuan trafik ke blog Arm, tetapi hanya sekadar ingin meluah rasa kebingungan yang teramat sangat terhadap dasar negara kita sendiri yang seperti wayang semata-mata. Maklumat ini Arm peroleh dari Utusan Malaysia Online . Apa yang Arm rasa, seperti tidak ada gunanya kita melakukan kecaman, tunjuk perasaan serta memboikot produk keluaran Israel, semua yang kita buat itu sia-sia!


Arm sangat sedih dan kecewa jika perkara ini betul, mengapa jika kapal kemanusiaan kita yang melakukan misi ke Gaza dihalau mentah-mentah oleh Israel di lautan antarabangsa pula tue, mengapa pula kapal dagang milik negara Israel tidak dihalau keluar dari perairan negara kita. Siap boleh berlabuh lagi kat pelabuhan Klang. Apa juga sebenarnya yang terjadi nie??


 






15 ulasan:

  1. "dorang" neh mesti buat2 pejam mata!

    BalasPadam
  2. yelah betul tuh.
    macam mana nak boikot lah apelah.
    sedangkan bnda yang paling besar pon kita ta mampu nak sekat lagi

    BalasPadam
  3. salam singgah..sokong dan tumpang melabuhkan kekecewaan juga. semoga kita tidak tergolong dalam pihak yang menganiaya saudara kita sendiri.

    BalasPadam
  4. To aKuSayangKo :Entahlah...bgus tak payah buat kecaman keras klu mcm nie...

    BalasPadam
  5. To mjhidayah : Amin...semoga kita tdk tergolong dlm golongan hina itu...

    BalasPadam
  6. To dannyneutron : klu kapal yg sebesar tue dorang tak nmpak...bgus dorang jadi orang buta, buta mata dan hati...

    BalasPadam
  7. yahudi memang sejak azali lagi begitu..

    ada tag..jom klik
    http://soclose2213.blogspot.com/2010/06/bila-bicara-tentang-worldcup.html

    BalasPadam
  8. tak kan tak nampak kot kapal sebesar tu.

    BalasPadam
  9. xtahu nk ckp mcm mne lagi. Hopefully one day, akan dapat beri bantuan yg lebih selain dr doa.

    BalasPadam
  10. Bila cek kat website zim.co.il rupenye belambak kapal dia masuk West Port, Pasir Gudang Johor, Penang. Sume lepak 13-14 hari. Cek newsportal menteri ca.ya.nun.alip tu cakap kapal israel DIBENARKAN untuk tujuan perdagangan.

    BalasPadam
  11. pergh xpuat hati ini macam...dieorang suka hati masuk..kte masuk bukan main lagi die terjah..kuang ajor pnye israel

    BalasPadam
  12. Ada sesiapa yang nak ikut aku +***+ kan kapal israel tu....

    BalasPadam
  13. terlepas pandang mungkin.

    BalasPadam

Apa Komen Anda..?? Komen anda sangat dihargai demi memberi gua semangat untuk terus berblog..