Best Story

23 Mac 2010

Bentong Kali, Penjenayah Kejam Era 90-an...

Salam buat korang semua,

Setelah tamatnya kisah Botak Chin yang ada 5 siri semuanya tue, macam drama la pulakan...Kepada sesiapa yang rasa berminat dan mengidam nak baca entry Botak Chin yang mana mengikut olahan Arm sendiri, boleh jenguk kat sinilah.. Gua nak membawa lagi pula kisah penjenayah dulu-dulu yang pernah menghuru-harakan ketenteraman masyarakat Malaysia suatu ketika dulu, mungkin nenek atau atuk kita turut sama merasa ketakutan tahap dewa 16 ketika keganasan  yang dilakukan oleh penjenayah nie,yang mana tak kurang dengan ganas dan kejamnya juga...Pada kali nie, Arm nak story pasal 'Bentong Kali' lah pula...

Ada sebarang bantahan tak dari korang semua sebelum Arm nak cerita tentang Bentong Kali nie. Arm harap tak adalah bantahanlah ya dari korang semua. Jangan pula lepas nie korang memakai baju merah dan membuat kutipan derma darah, lepas tue...korang mandilah sendiri dengan darah tue...hehehe...Jangan marah ya. Korang kenal tak Bentong Kali nie? Pernah tak korang mendengar nama Betong Kali nie? Oklah, Arm pun malas nak tunggu jawapan korang tue. Bentong Kali nie penjenayah yang paling dikehendaki jugalah selepas penjenayah Botak Chin nie...Kalau Botak Chin era 70-an, Bentong Kali nie pula era 90-an...Apa tunggu lagi, mari kita berkenalan dengan penjenayah nie...

Nama sebenarnya bukanlah Bentong Kali, namanya adalah P. Kalimuthu. Dilahirkan pada 22 haribulan Januari tahun 1961. Dia adalah anak yang ke lapan daripada 11 adik beradik, peh ramai tue adik-beradik dia kan. Dia adalah berasal dari Bentong, Pahang. Orang Bentong nie, oleh kerana dia berasal dari Bentong, dapatlah dia gelaran 'Bentong Kali'. Manakala 'Kali' tue pula diambil dari namanya sendiri Kali-muthu...


Bersambung...

P/s : Gua nie balik-balik cerita pasal penjenayahkan, korang semua jangan fenin-fenin...Lepas nie gua nak buat satu lagi slot dalam blog gua nie berkaitan, kisah pengorbanan anggota keselamatan kita iaitu "Wira tak didendang" Akan datang yah...Tunggu...

16 ulasan:

  1. wokies. billet tggu.


























    ~dah siap?

    BalasPadam
  2. in 90s also got pejenayah kejam? didt know about that.. =)

    BalasPadam
  3. To Billet : TQ..krn sudi menunggu...

    BalasPadam
  4. time ni aku kecik2 lagi darjah 2 atau 3, memang femes gila la time tu bentong kali ni.

    BalasPadam
  5. To kenwooi : yes, in 90s Malaysia have 1 wanted penjenayah...

    BalasPadam
  6. masa tu memang orang takut dengan bentongkali..
    nasib baiklah dia dah mati kan..tapi sekarang ni lagi ramai yang kejam dari bentongkali ..
    terutama orang indon...takut sungguh.

    BalasPadam
  7. To ParkAir : mmg dia nie ganas tahap rimau...bunuh org suke hati mak bapak dia jer...bahaya tol..

    BalasPadam
  8. To kak ina kl : skrg pndatang asing pulak yg jdi penejenayah ganas kat negara kita..panas hati sgt kat org Indonesia yg jd penjenayah kat sini...

    BalasPadam
  9. macam menarik je kes bentong kali ni. Admin wat la panjg2 sket cter..pnt nak tgu sambung2..hehe

    BalasPadam
  10. Salam. Kali pertama rasanya komen disini. Oh bagus2, boleh juga tahu asal usul penjenayah ni semua. :)
    Nak tanya, macam mana nak letak feedburner dalam kotak tu ya?

    BalasPadam
  11. baru jer nak saspen ... dah bersambung

    BalasPadam
  12. To Hami Asraff : Terima kasih krn sudi melontarkan komen kat sini...

    BalasPadam
  13. erm..kamikaze...sy kesiankan kuda tu...huhu

    BalasPadam
  14. BUANG KAN YANG7 KERUH AMBIL YANG JERNIH

    BalasPadam
  15. emak bentong kali ini, lagi tinggal se-taman dengan taman saya...

    BY the way, cerita ini dicuri daripada facbook tau..
    ini dia...
    http://www.facebook.com/notes/ada-sesiapa-yang-zaman-kanak-kanaknya-di-tahun-80an-awal-90an/32-bentong-kali-penjenayah-kejam-era-90-an/133673213311958

    BalasPadam
  16. KITA SATU MALAYSIA

    BalasPadam

Apa Komen Anda..?? Komen anda sangat dihargai demi memberi gua semangat untuk terus berblog..