Best Story

7 April 2010

Kemalangan Ngeri Di Port Kelang!!!Lemah semangat Tak payah Tengok..

Assalamualaikum w.b.t

Malam nie Arm rasa tak ada idea untuk menulis, jadi Arm just bagi korang semua layan gambar kemalangan ngeri yang pernah berlaku kat Port Kelang dulu. Tarikh kejadian nie Arm dah lupalah, masa kejadian nie Arm masih lagi kerja kat Sabah Port. Kecoh jugalah kejadian nie, mungkin yang jadi mangsa kat kejadian nie adalah seorang pekerja yang kira kontena atau pun bekerja sebagai tukang buka kasut atau lock kontena...


Mungkin masa kejadian, operator crane yang bertugas tak nampak mangsa kat bawah. Jadi masa turunkan kontena dari atas kapal ke pelabuhan mangsa  sedang buka lock kontena yang satu lagi, lepas tue kena hempap kontenalah mangsa nie... kesian kan...

Arm masa tue masih baru lagi kerja kat pelabuhan nie... Masa QC Arm tunjukkan Arm gambar nie punyalah terkejut dan takut, lebih-lebih lagi masa tue Arm bertugas sebagai technician crane...Peh, asal time bertugas tak boleh lalai dan leka....


Walaupun kejadian nie dah lama berlalu, Arm bukan saja-saja nak bagi tengok kemalangan nie. Arm nak korang beringat bahawa malaikat sakaratul maut tidak pernah lupa akan tugasnya untuk mencabut nyawa kita apabila ajal kita dah sampai...Peringatan nie juga khas Arm tujukan buat diri Arm sendiri yang selalu terlupa akan perkara nie....

Bagi yang suka merempit dan juga bawa kereta bagaikan pelesit, Arm syorkan korang tengoklah sendiri koleksi gambar nie muda-mudahan terbuka hati tue untuk jadi pengguna jalanraya yang beriman dan mengikut peraturan...

15 ulasan:

  1. memang selalu kmalangan camni kt dlm port..ade yg lg ngeri tau..dorang yg kene ni selalu x ambik pot pasal safety...

    BalasPadam
  2. pergkh... ngeri gila la..


    http://belogbagus.blogspot.com/

    BalasPadam
  3. seram2....ngigau la mlm ni...uhuhu

    BalasPadam
  4. To ct fad : Betul, helmet pun kdg dorg tak pakai...tue yg jadi mcm2 tue...

    BalasPadam
  5. To GeuMJanDi : Baca doa sebelum tidur..hehehe

    BalasPadam
  6. ngeri siot.
    ternganga mulut tgk o.0

    BalasPadam
  7. To I n n z : jga mulut tue, nnti masuk lalat...

    BalasPadam
  8. ini pakai helmet pun tada guna jugak.. kematian ada di mana2.

    BalasPadam
  9. sangat ngeri

    BalasPadam
  10. ngerinya.....xlalu nak mamam nie....takut

    BalasPadam
  11. Sgt simpati pd mangsa...apa blh buatkan, dah suratan takdir menjemput kematiannya dgn cara mcm tu...

    BalasPadam
  12. Dulu saya seorg yg penakut, maklumlah duduk sorang.... tp skrg Alhamdulillah...dah berani tgk gambar2 yg ngeri... semuanya bermula bila tgk kemalangan bas 10.10.10, lps tu perasaan tkt dah kurang...

    BalasPadam

Apa Komen Anda..?? Komen anda sangat dihargai demi memberi gua semangat untuk terus berblog..