Best Story

27 Mei 2010

Betulkah Nombor 888888888 Membawa Kematian??

Salam buat semua...

Macam-macam hal saja yang berlaku kat dalam dunia nie. Yang mana kadang-kadang boleh menyebabkan Arm tersenyum sendirian, dan kadang-kadang juga membuatkan Arm berfikir sejenak akan kejadian yang berlaku kat muka bumi nie...


Kali nie pula, berkaitan nombor pula. Konon-kononnya barang siapa yang menggunakan nombor unik nie, dirinya tidak akan hidup lama dan akan mati cepat selepas mnggunakan nombor nie. Nombor unik yang Arm maksudkan di sini adalah nombor telefon 888888888...!!!


Sudah 3 orang yang mati kerana dipercayai menggunakan nombor nie, dan secara tak langsung syarikat telekomunikasi telefon bimbit di Bulgaria telah menggantung nombor unik nie daripada digunakan lagi...


Kejadian Pertamanya :
Pada tahun 2001 pemilik pertama nombor nie telah mati pada usia 48 tahun akibat sakit jantung. Dia juga adalah bekas Ketua Pegawai Eksekutif syarikat telekomunikasi yang mengeluarkan nombor unik nie...


Kejadian Kedua :
Pada tahun 2003 seorang ketua mafia Bulgaria mati ditembak ketika berada di Armsterdam. Dia nie pula adalah pengguna kedua yang memakai nombor nie...


Kejadian Ketiga :
Pada tahun 2005, seorang penyeludup dadah dan juga ahli perniagaan mati ditembak kat luar restoran India, dan dia juga adalah pennguna yang ketiga bernasib baik menggunakan nombor bertuah nie...


Semenjak dari itu, syarikat telekomunikasi Bulgaria tidak mahu lagi nombor nie digunakan kerana khuatir pemakai nombor nie akan menemui ajal...


Bagi Arm, ajal dan kematian tue semuanya adalah pada kuasa tuhan. Mungkin ketiga-tiga kejadian nie adalah berlaku secara kebetulan sahaja. Bagi umat Islam janganlah kita terus mempercayai kononnya nombor  nie betul-betul membawa sial, kerana setiap yang berlaku tue adalah atas kuasa Allah SWT jua...


34 ulasan:

  1. Hm,bagi lepat,nombor 8... ini juz a number..tuah,maut,rezeki semua di tangan Allah.

    BalasPadam
  2. Salam... setuju dengan Arm! ;)

    Allah yang menentukan...

    BalasPadam
  3. pelik2 n kebetulan je tuu.

    BalasPadam
  4. bg org cina, no 8 adalah no bertuah dan no 4 adalah no sial / kematian.. sbb cre sebutn no tu dlm bhs cina.. sbg org Islam,, sume tu xwujud.. kite kna beriman kpd qodo dan qadar..

    BalasPadam
  5. nombor 8 sangat canteq.

    BalasPadam
  6. lorrr....sume orang akan mati kan....so tak kira la kalau pakai nombor bape pun, pasti akan mati..cuma cara berbeza..Allah dah tentukan...

    BalasPadam
  7. To Sya Syazana : Betul2 Arm sokong..marilah kita tingkatkan keimanan kta semua...

    BalasPadam
  8. chinese mesti tak percaye ni
    sebab bagi dorang no 8 tu bunyi dia nak dekat dgn properity kalau x silap
    lame sgt tinggalkan mandarin
    huhu

    kalau usha kat lowyat forum, no 017-8888228 de jual rm28k
    kalau 017-8888888 agaknye almost a million pun orang willing kuarkan duit nk beli sbb they believe in it

    kalau org islam, no 13 @ 4 tu pun xde pape

    BalasPadam
  9. To Lepat Pisang : Iya betul tue lepat..8 tue just number..yg mana kita gunakan dlm pengiraan wang kita seharian..betul tak??

    BalasPadam
  10. hmm kalau dah memang tertulis org tu mati cmtu, pakai la no ape pun mati jugak kan kan =)

    BalasPadam
  11. To umi_e : Terima kasi umie..

    BalasPadam
  12. hurmmm ajal maut tuh ditgn tuhan... nombor2 ni sume cuma permainan dunia jer...lau suka2 leh lah.. tp xperlu pcy k =p

    BalasPadam
  13. usah percaya lah benda2 mcm tu..

    BalasPadam
  14. kalau dah tiba masa untuk daun tu gugur,gugur jua akhirnya...

    BalasPadam
  15. nak trylah guna no ni.. pe2 pun, ajal maut , jodoh pertemuan di tangan Allah...

    BalasPadam
  16. salam~

    kalo ikut cina, nom 8 nie membawa tuah... :)
    mcm 8 maknanya sekali"ong"
    kalo 88 maknya 8 kali "ong" :)


    apapun, semuanya di tangan Allah S.W.T.. :)

    BalasPadam
  17. janganlah percaya sangat. kita sebagai orang islam ajal maut di tangan tuhan.

    BalasPadam
  18. tp kalau ikut org cina...8 tu angka tuah kn..

    BalasPadam
  19. To ~LP Lum~ : Tiada sesuatu apa pun ciptaan Allah SWT yang membawa sial dan ketidak bagusan...

    BalasPadam
  20. kalau nak amik kira, pengguna no telefon takkan mati laa kalau macam tu..sebab pengguna nombor 8888888 je yang akan mati..hish..nonsense~

    betul laa tu..ajal maut di tangan tuhan..yang takde telefon pun akan mati..huhu~

    BalasPadam
  21. Ouh, kebetulan je tu..Sebagai umat Islam, kita tahu ajal dan maut di tangan tuhan. Tak kan lambat @ cepat walau sesaat. Tak de kena mengena dengan no 8 :)

    BalasPadam
  22. banyak giler no 8 tu bro..hhaahah

    BalasPadam
  23. To eiysya zasya's : hehehe..betul2..org yg kat dlm hutan tak kemudahan telefon pasti akan mati gak klu ajal dah sampai..

    BalasPadam
  24. xperlu pcaya pd kenyataan tsebut.. tp bgus juga yg mati tu pun bkn org baik2.. hehe.. ketua mafia la, penyeludup dadah la.. mmg patut org cmni mati.. haha

    BalasPadam
  25. stUju dengn mr.kamikaze..
    semuanya kebetulan
    klu da sampai ajal
    pegang no 019-9234562 pon boleh mati..

    p/s:tu bukan no saya..men bantai jer..harap jgn kacau..he3

    BalasPadam
  26. xya caye stg

    BalasPadam
  27. lol,lawak je kalau percaya..siap banned nombor tu lagi..

    BalasPadam
  28. ye betul..suma tu kuasa TUhan..bukan kita yang tentukan ajal maut..tak guna no tu pon mati jugak.semua tu kebetulan ja

    BalasPadam
  29. Xboleh percaya..
    Semua itu kuasa yang maha esa. Mungkin dah ajal dia nak sampai so mati la...

    p/s: ada siapa2 nak jual no tel 012-2888888?

    BalasPadam

Apa Komen Anda..?? Komen anda sangat dihargai demi memberi gua semangat untuk terus berblog..